Welkom op het Gymnasium Camphusianum!

Kom je verder kennismaken?

Online open dag gemist? Geen probleem, loop hierboven virtueel door het gebouw van Gymnasium Camphusianum en neem een kijkje bij verschillende vakken.

Koos bewust voor Gymnasium Camphusianum
“Uiteindelijk koos ik voor het Gymnasium Camphusianum, omdat ik het fijn vind dat dit een wat kleinere school is”

DE SCHOOL

Het Gymnasium Camphusianum is een zelfstandig gymnasium voor vwo op het hoogste niveau, met in klas 1 Latijn verplicht, in klas 2 en 3 Latijn en Grieks verplicht en in klas 4, 5 en 6 Grieks òf Latijn. Hierdoor maakt de leerling kennis met de Grieks-Romeinse cultuur, die zo belangrijk is voor onze westerse beschaving. De kennis van en het inzicht in deze cultuur is dan ook onverbrekelijk verbonden met het totaalpakket aan vakken van literatuur en taal (tot filosofie, geschiedenis en maatschappijleer en) tot de exacte wereld van de analytische wetenschappen.

SPECIALE VAKKEN

Voor het Camphusianum gelden vier belangrijke kenmerken: Taal, Cultuur, Wetenschap en Maatschappij. Er zijn speciale vakken als grammatica (klas 1), technisch ontwerpen (klas 3) en wiskunde D en filosofie als (extra) examenvakken. Daarnaast kunnen leerlingen certificaten halen voor verschillende talen.

BEGAAFDHEIDSPROFIELSCHOOL

Het Camphusianum is een Begaafdheidsprofielschool (BPS). Voor groep 7 en 8 zijn er door het jaar heen diverse begaafdheidstrajecten waaronder CamphusianumJunior. Zie voor deze trajecten onze website. In klas 1 en 2 bestaat het Studium Generale: twee banduren per week waarin de leerling lessen volgt naar eigen keuze, bestaande uit verschillende onderwerpen. De begaafde leerling kan gebruik maken van de Strippenkaart, waarmee hij, indien goedgekeurd, zelfstandig zijn weekplanning kan maken. In de bovenbouw wordt het Honours Programma aangeboden, waardoor een link met wo/hbo wordt gelegd. Er is een breed aanbod aan buitenschoolse activiteiten, zoals toneel, uitwisselingen met scholen in het buitenland en debatteren.

BEGELEIDING

Het Camphusianum is een regionaal gymnasium, met leerlingen uit alle windstreken. De grootte van de school maakt een zeer persoonlijk contact tussen alle leerlingen en docenten mogelijk. Zorg voor leerlingen staat hoog in het vaandel. Elke klas heeft een eigen mentor en een aantal bovenbouwleerlingen als hulpmentoren.
Alle leerlingen worden onderzocht op dyslexie, faalangst en begaafdheid en zo nodig intern begeleid. Daarnaast kennen wij speciale zorg voor leerlingen binnen het autistisch spectrum.

Mohamed koos voor het Camphusianum
“Denk er vast over na wat je ongeveer wilt worden later. “
Rivka koos voor Gymnasium Camphusianum
Rivka wilde zelf ervaren of de school van haar zus ook haar keuze was.