Welkom bij Fortes Lyceum!

Modern openbaar onderwijs met een innovatief karakter: In een voortdurend veranderende maatschappij geven 21st century skills onze leerlingen een streepje voor.

TALENT-ONTWIKKELPROGRAMMA

Naast een stevig basispakket voor je diploma technasium, atheneum, havo of mavo, kun je bij Fortes Lyceum aan de slag met uitdagende programma’s, die aansluiten bij jouw talent.

  • Art Factory, verken de wereld van de digitale kunst en multimedia. Leer filmen, monteren, en grafisch vormgeven voor de media van de toekomst.
  • Sports, voor bijzondere sporten buiten de gymzaal en meer kennis over sport en beweging.
  • Technasium, voor denkers die ook kunnen ontwerpen. Is geen uitdaging te complex voor jou?

Daarnaast is het mogelijk om op alle niveaus versterkt Engels te volgen zoals Fast Lane English bij atheneum en Cambridge English bij mavo en havo, de meest effectieve taalbeheersing van de wereldtaal Engels.

Met alle onderwijsvormen onder één dak, kunnen we precies de onderwijsvorm bieden, die bij jou past!

BREDE ONTWIKKELING

Fortes geeft onderwijs gericht op de ontwikkeling van jou als persoon, niet op het stampen van kennis. Activeren van cognitieve intelligentie, creatief denken in moeilijke en innovatieve vraagstukken en vervolgens probleemoplossend handelen, hebben veel meerwaarde. Zo leer je alle skills die je nodig zal hebben in je vervolgstudie en werkende leven.

KLEINSCHALIG GEORGANISEERD

Dit alles binnen een kleinschalige scholengemeenschap van ongeveer 1200 leerlingen.

Wij bieden kwaliteit, orde, rust en regelmaat waarbij we veel aandacht hebben voor leerlingen en hun ouders. De driehoek van leerling, ouders en school is namelijk bepalend voor het onderwijsleerproces van kinderen en jongeren.

We dagen leerlingen uit het beste uit zichzelf te halen in een professionele leeromgeving waar iedereen zich veilig, prettig en gewaardeerd voelt. Tegelijkertijd investeren we actief in de relatie die zij met hun maatschappelijke omgeving hebben.

Luca koos voor Fortes Lyceum
“Ik vond het direct een gezellige school en er is ook nog genoeg te kiezen met de verschillende talentenstromen”
Niene koos voor Fortes Lyceum
“Je leert genoeg nieuwe vrienden kennen!”
zij koos voor Fortes Lyceum Gorinchem
“ik was al vanaf groep 7 naar doe-middagen en open dagen op deze school geweest en hield daar een positief gevoel aan over.”
Tim gaat naar Fortes Lyceum
“Op het Fortes kan ik echt mezelf zijn “