Niene koos voor de sfeer op Fortes Lyceum

Je leert genoeg nieuwe vrienden kennen!

Niene is 12 jaar oud en zit in de brugklas van Fortes Lyceum. Ze komt van basisschool de Tamboerijn en is nog steeds blij met haar keuze voor Fortes.

“Het Fortes Lyceum is een gezellige, warme school. Daar moet je je school op kiezen: of je de sfeer fijn vindt. Ga vooral op je gevoel af en laat je niet leiden door waar je klasgenoten op de basisschool heen gaan. Je leert genoeg nieuwe vrienden kennen!”

Fortes Lyceum biedt iets aan dat andere scholen niet hebben: Talentenstromen. Ook dat was een belangrijke reden voor Niene om naar deze school te gaan.

“Ik heb ook voor het Fortes gekozen vanwege de Talentenstromen. Je kunt vier uur in de week Arts, Technasium of Sports volgen. Ik doe Arts. Daarbij volg je lessen in film, muziek, fotobewerking en animatie. Ik wil graag architect worden. Dan helpt het als je goed bent op de computer. En ik vind film leuk.”

Hoe de overstap naar de middelbare Niene bevallen is? Niet alles is even leuk natuurlijk, maar uiteindelijk zit ze gelukkig op de goede plek en is ze meer dan positief.

“Het was best wennen om naar de middelbare te gaan. Het is niet als in films of series. Je hebt veel minder vrije tijd. Je kunt niet meer elke dag afspreken, want je moet soms leren voor een toets. Maar het bevalt me zeker op het Fortes, heel erg!”