Jessy koos voor het Gymnasium Camphusianum

Jessy is 12 jaar en komt uit Hardinxveld-Giessendam. Afgelopen zomer ging zij van basisschool De Driemaster naar de brugklas op het Gymnasium Camphusianum. Zij kan dus goed vertellen hoe het is om van de basisschool naar het gymnasium te gaan.

“Het Gymnasium Camphusianum kende ik al, want ik zat er in groep 8 al één keer in de week in de Plusklas. Daardoor kende ik haast de helft van mijn klas hier al, vanuit de Plusklas en een paar van het voetbal. Het is een leuke school. Groot vergeleken met mijn basisschool, maar ook weer niet zo groot dat je er verdwaalt.”

Een groot verschil tussen de basisschool en de middelbare school was voor Jessy het huiswerk.

“Op de basisschool kreeg ik niet veel huiswerk. Hier is dat veel meer, maar als je eenmaal bezig bent, dan komt dat wel goed. Je moet het vanaf de eerste dag plannen. Anders kun je in de knoei komen.”

Jessy’s tip voor leerlingen die in groep 7 en 8 zitten is duidelijk: ga vooral kijken op de scholen waar je interesse in hebt.

“Het is belangrijk om naar meerdere open dagen te gaan voordat je je school kiest. Kies degene waarop je gelijk een fijn gevoel hebt. “

De toekomst na de middelbare school is nog erg ver weg, maar Jessy denkt er wel al over na.

“Ik wil graag iets met sterrenkunde doen later, maar dat weet ik nog niet zeker.”