Indy gaat naar Omnia College en kiest van alles wat

de vakwerkklassen zijn écht een aanrader!

Indy is 14 jaar en zit in de tweede klas op Omnia College. Zij kwam van basisschool Anne Frank en wist nog niet precies wat ze wilde worden. Op Omnia hoef je dat gelukkig ook nog niet te weten. Je mag alle richtingen een keer uitproberen.

“Toen ik naar de middelbare ging, twijfelde ik of ik kapster wilde worden of in de zorg wil werken. Dat weet ik nog steeds niet zeker. Op het Omnia College kun je in de vakwerkklassen ontdekken wat je later wilt doen. Je kiest steeds een richting voor een paar maanden. Nu volg ik bijvoorbeeld timmer- en technieklessen. Ja, dat is weer iets heel anders, haha! Ik heb bijna alles al eens gedaan.”

Soms is het op de middelbare wel iets harder werken dan op de basisschool. Maar Indy heeft gemerkt dat dat vanzelf went.

“Ik zit in het tweede jaar. Toen ik net op deze school kwam, moest ik wel erg aan de toetsen wennen. Op een gegeven moment dacht ik: nu moet ik echt even minder afspreken met vrienden. Anders heb ik geen tijd om te leren. Dat leer je vanzelf. Als je gewend bent, blijft er genoeg tijd over om plezier te maken.”

Waarom jij voor Omnia zou kiezen? Indy weet het wel: dat zijn de vakwerkklassen.

“Omnia is een leuke school en de vakwerkklassen zijn écht een aanrader. Daar kun je echt zien wat bij je past.”