Demi gaat voor haar droomstage op Merewade Praktijkschool

Op de Praktijkschool mag je met je handen werken, dat vind ik er leuk aan.

Demi is 15 jaar en ging van basisschool De Vuurvlinder in Vuren naar Merewade Praktijkschool in Gorinchem. Inmiddels zit ze in het vierde jaar, maar ze weet nog goed hoe het was om naar de brugklas te gaan.

“Ik zit in mijn vierde jaar, maar ik weet nog dat ik het spannend vond om naar de middelbare te gaan. Een school waar ik nooit was geweest, ik moest op de fiets naar Gorinchem en ik kende hier niemand. Alleen mijn broer, die zit hier ook op school.”

Op Merewade Praktijkschool is leren in de praktijk heel belangrijk. Daarbij hoort ook stage lopen bij verschillende bedrijven. Dat is precies war Demi zo leuk vindt op de Praktijkschool.

‘Op de Praktijkschool mag je met je handen werken, dat vind ik er leuk aan. De eerste twee jaar krijg je theorie, maar ook praktijk: koken, tuinieren, techniek. Vanaf je derde jaar ga je stage lopen. Zo zoek je uit welk werk bij je past. Ik heb in een lampenatelier gewerkt en zit nu voor de tweede keer bij Nettorama. Ik wil graag richting de houttechniek. Ik heb al eens gesolliciteerd bij De Houtsnip in Vuren, maar dat zat toen vol. Hopelijk kan ik daar nog eens stage lopen.’